Oud-staatssecretaris Teeven in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Cees H.: maak mijn deal met Teeven maar openbaar

Cees H. heeft geen bezwaar tegen het openbaar maken van de deal tussen hem en het Openbaar Ministerie. H. zegt in een gesprek met Nieuwsuur dat hij niets te verbergen heeft en dat hij geen tegenprestatie heeft geleverd voor de 4,7 miljoen gulden die hij kreeg, zoals vandaag door meerdere bronnen werd gesuggereerd.

Op de vraag of oud-staatssecretaris Teeven, die de deal met H. in 2000 sloot als officier van justitie, details mag prijsgeven antwoordt H.: "Hij mag het van mij zeggen. Ik weet wat er is afgesproken". Teeven heeft nu nog een geheimhoudingsplicht.

Nieuwsuur sprak vanavond telefonisch met H. Die had nog niet gereageerd op de ophef die ontstond over de deal en het bedrag dat daarmee was gemoeid. De zaak kostte Teeven en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gisteravond de kop.

Cees H.: wil niet worden afgeschilderd als informant

'Geen informant'

De veroordeelde drugscrimineel H. treedt nu naar buiten omdat hij niet wil worden afgeschilderd als informant van justitie. "Dat wil ik uit de wereld hebben", zegt hij.

Vandaag meldde onder meer De Telegraaf dat H. informatie had doorgespeeld over Johan V., ook wel bekend als De Hakkelaar. "Ik heb nooit een verklaring over iemand afgegeven", zegt H. "Anders had ik er nooit aan meegewerkt."

Het zou een schande zijn geweest als bekend werd dat ik mijn geld terugkreeg.

Cees H.

Cees H. vermoedt dat de deal geheim moest blijven "zodat niet heel Nederland op zijn kop zou staan". "Ik was iedere dag in het nieuws. Ik was de Nederlandse Escobar", zegt hij, verwijzend naar de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. "Het zou een schande zijn geweest als bekend werd dat ik mijn geld terugkreeg. Daarom is die deal zo gesloten."

H. zegt tot slot dat hij tevreden is met de deal. "Natuurlijk. De gemiddelde Nederlander zou er ook blij mee zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl