V&D filiaal in Hengelo
NOS Nieuws

Verhuurder sleept V&D voor de rechter

V&D moet weer voor de rechter verschijnen. De verhuurder van het winkelpand in Hengelo heeft voor aanstaande donderdag een kort geding aangespannen, omdat de winkelketen al twee maanden te weinig huur betaalt. De verhuurder, Mondia Investments, besloot vorige maand niet mee te doen met de reddingsactie van V&D.

De warenhuisketen stond afgelopen maand aan de rand van een faillissement, maar kon gered worden door een akkoord met de verhuurders van de winkelpanden. Die nemen voorlopig genoegen met een korting van 24 miljoen euro op de huur.

Maar volgens de advocaat van Mondia Investments, Joop Deveer, heeft V&D de zaken slechter voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn. "De nieuwe topman van V&D stelt in Het Financieele Dagblad dat er voor de komende twee jaar voldoende financiering is. Ik hoor het hem zeggen."

Wat hier gebeurt kan niet.

Advocaat Mondio Investments

V&D is "teleurgesteld" over het kort geding, maar heeft vertrouwen in een goede uitkomst. "We hebben met bijna alle verhuurders overeenstemming bereikt over een tijdelijke huurkorting", zegt een woordvoerder. "Het is een onderdeel van het structureel verlagen van ons kostenniveau."

Ook de advocaat van Mondia is vol vertrouwen. "Ik begin geen kort geding als ik denk dat ik geen goede kans van slagen heb."

Lonen

Intussen is er ook nog geen overeenkomst met de vakbonden bij V&D over een verlaging van de lonen. V&D wilde aanvankelijk een loonsverlaging van 5,8 procent doorvoeren. Sinds de rechter de bonden gelijk heeft gegeven, onderhandelt het warenhuisconcern over een loonoffer dat voor de werknemers wel acceptabel zou zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl