Het vertrouwen van de Kamer in de minister staat op het spel
NOS Nieuws

Kamer: Opstelten heeft wat uit te leggen

Minister Opstelten ligt onder vuur van de oppositie nu er toch bewijs is gevonden dat justitie 4,7 miljoen gulden heeft betaald aan drugscrimineel Cees H. Kamerlid Bontes (ex-PVV) kondigt een motie van wantrouwen aan.

Volgens Bontes heeft Opstelten de Tweede Kamer voorgelogen. "Dat betekent dat hij moet vertrekken", twittert het Kamerlid.

Ook andere oppositiepartijen zijn zeer kritisch en wijzen erop dat Opstelten eerder heeft gezegd dat er niet meer dan twee miljoen met de deal gemoeid was.

Oppositie over vertrouwen Opstelten

"De minister heeft ons gevraagd hem te vertrouwen toen hij kwam met de informatie dat het om twee miljoen ging. Dus dit raakt de relatie tussen kabinet en Kamer", zegt Kamerlid Segers van de ChristenUnie.

Heel pittig debat

"Dat is een heel ernstige zaak, omdat je er altijd van uit moet gaan dat een minister de Kamer correct informeert. Dat is nu niet zo geweest." Volgens Segers wordt het morgen een heel pittig debat.

Ook de SP vindt dat Opstelten het vertrouwen van de Kamer heeft beschaamd als het bedrag van 4,7 miljoen gulden blijkt te kloppen. "Dan heeft hij heel wat uit te leggen", zegt Kamerlid Van Nispen.

Ook D66 noemt de situatie voor Opstelten "buitengewoon ernstig".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl