Bij een PVV-kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen is vandaag twee keer een steen naar het huis gegooid. De eerste keer was er geen schade, de tweede keer ging er een ruit kapot.

De afgelopen weken was de woning van Jake Owen Raats uit Etten-Leur vaker doelwit. Ook andere PVV-kandidaten kregen te maken met vergelijkbare incidenten. Voor PVV-leider Wilders was dat aanleiding om op te roepen tot extra bescherming van PVV-kandidaten.

Voor Raats zelf is het niet duidelijk of de aanval te maken heeft met zijn kandidatuur voor de Provinciale Staten. Sinds er een poster van de PVV achter het raam hangt, is het aantal incidenten toegenomen. "Dus ik denk dat het vooral om de poster gaat." 

Surveilleren

Ook vrijdag ging er een steen door een ruit bij Raats. Daarvan heeft hij aangifte gedaan, over de tweede steen van vandaag zegt hij dat nog te gaan doen. De politie surveilleert extra bij het huis van Raats.

Naar aanleiding van de incidenten heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid met het Openbaar Ministerie gesproken over de te nemen maatregelen. 

Premier Rutte sprak vandaag zijn zorg uit over de bedreigingen van kandidaat-Statenleden: "De incidenten tegen PVV-kandidaten de afgelopen dagen roepen weerzin bij mij op. Democratie is een groot goed en kan alleen gedijen in een sfeer van respect voor alle kandidaten."

STER reclame