NOS Nieuws

Nieuwe beelden van 'uit de kluiten gewassen herdershond'

Beelden van wolf in Hoogezand

Oguz Acioz was vanochtend onderweg naar zijn werk toen hij wel een hele grote hond naast zijn auto zag rennen. "Ik dacht nog wat een enorme herdershond, die is vast zijn baasje kwijt. Ik wilde het dier klemrijden zodat de politie hem weer terug kon brengen naar zijn baasje."

Maar toen Acioz het dier wat beter bestudeerde, zag hij dat het toch niet om een uit de kluiten gewassen herdershond ging. "Ik bekeek die grote spitse bek en zag tot mijn verbazing dat het een wolf was. Op het nieuws had ik erover gehoord en ik besloot hem te volgen. Maar het was eerder andersom en de wolf rende met mij mee."

Verdwaald

Na een paar honderd meter stopte Acioz en stapte uit zijn auto. De wolf hield ook op met rennen. "Hij stond op vijf meter van mijn auto en vluchtte niet. Ik had het gevoel dat hij was verdwaald. Hij had van die ogen waarmee hij leek te vragen of ik hem wilde helpen of eten geven. Op het filmpje zie je ook dat hij bij iedere oprit kijkt welke kant hij op moet."

Bang was Acioz niet. "Ik had eerder het gevoel dat hij bang was. Het zag er niet uit of de wolf mij wilde aanvallen. Hij had dezelfde blik als mijn eigen hond iets van mij wil."

Uiteindelijk vluchtte de wolf de bossen in. "Vlak daarna stopte er een politieauto. Of ik een wolf had gezien?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl