NOS Nieuws

Wolf in Groningen wordt mogelijk verdoofd

  • RTV Noord - Alwin Bruinsma
    De wolf is ook in woonwijken gesignaleerd
  • RTV Noord - Jose de Heer
    De Wolf is inmiddels ook in woonwijken gesignaleerd
  • Jan van der Aa
    De wolf werd zaterdag voor het eerst gespot bij Noord-Sleen, in Drenthe

Als de wolf in Groningen in bewoond gebied blijft, zal hij worden verdoofd en gevangen. Gedeputeerde Staghouwer van de provincie noemt het "ongewenst" dat de wolf in woonwijken rondloopt.

Het dier dook dit weekend op in Drenthe en werd vanochtend op diverse plaatsen in de provincie Groningen gezien. Een vrouw zag de wolf in een bosgebied tussen Hoogezand en Kropswolde, daarna kwamen meldingen van mensen die het dier in een woonwijk, op een industrieterrein en bij een winkelcentrum zagen.

Zorgelijk

Er ligt nu een ontheffing van de provincie Groningen, die het mogelijk maakt het dier te verdoven. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, hangt af van de route van de wolf.

Op Radio 1 zei gedeputeerde Staghouwer dat het dier a-typisch gedrag vertoont, het is niet bang voor mensen. "Dat is zorgelijk."

Hij wil weten wat er met de wolf aan de hand is. Als er DNA van het dier wordt afgenomen, kan worden achterhaald waar hij vandaan komt. Dan wordt mogelijk ook duidelijk of het om een gedomesticeerd dier gaat.

De wolf wordt in elk geval niet afgeschoten, zegt Staghouwer. Hij zal, nadat het DNA is afgenomen, weer worden vrijgelaten. Waar dat zal zijn, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl