Schippers: het kan een stuk beter

Ze was outdoor al Europa's beste atlete op de 100 en 200 meter en nu is Dafne Schippers ook nog Europees kampioene op de 60 meter indoor. Drie sprinttitels behaald in één jaar doen Schippers eens te meer beseffen dat er op dit moment geen maat staat op haar prestaties: "Met die 7,05 ben ik nu 'world leading' op de 60 meter dit seizoen. Dat is toch bizar op een afstand waarvan ik lang dacht dat het niet mijn afstand was."

Volgens Schippers is ze eigenlijk te lang voor de sprint en was haar start te traag. Maar juist op die start trainde ze veel de laatste maanden: "Ik train nu een keer per week op de start. Voorheen was dat een keer in de drie weken. Ik heb nu eindelijk door hoe ik moet starten."

Verkwikkend slaapje

In de halve finale ging die start nog niet zo best en moest ze flink versnellen om een plek in de finale veilig te stellen. Schippers: "Na die race voelde ik me niet zo geweldig. Ik was echt heel moe. Toen heb ik een half uur geslapen en daarna had ik het goede gevoel. Zo bizar om dat te beseffen."

Het volgende doel van Schippers is het meerkamptoernooi in Götzis. Daarna hakt het multi-talent de knoop door met het oog op de WK in Peking in augustus, kiezen voor de sprint of toch voor haar eerste liefde, de meerkamp.

Dafne Schippers heeft nu eindelijk door hoe ze moet starten

Gouden EK-dag

STER reclame