NOS Nieuws

Man brengt nacht door op parlementsgebouw Londen

Man op parlementsgebouw Londen

In Londen heeft een man de nacht doorgebracht op het dak van het parlementsgebouw. De 23-jarige man werd vanochtend gearresteerd nadat hij urenlang op het dak had rondgelopen. Het is nog onduidelijk wat hij daar deed.

De man klom op zaterdagavond rond 21.00 uur op het dak van het Palace of Westminster, waar het Engelse parlement huist. Volgens een aanwezige correspondent van de BBC was de man het grootste deel van de nacht aan het ijsberen.

Toen de politie met hem probeerde te praten, klonk er af en toe een gedempte schreeuw vanaf het gebouw. Om ongeveer 8.00 uur vanochtend kwam de man weer naar beneden.

De politie arresteerde hem vanwege het betreden van verboden terrein en verdenkt de 23-jarige ervan dat hij schade aan het gebouw heeft aangericht.

Protesten

Het is niet de eerste keer dat er mensen op het dak van het paleis bivakkeren. In 2008 protesteerden activisten tegen het plan voor een nieuwe landingsbaan op Heathrow Airport.

Een jaar later beklom een aantal demonstranten van Greenpeace het gebouw om aandacht te vragen voor klimaatsverandering.

Het is niet bekend of de man die vannacht op het dak liep ook aan het protesteren was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl