Foeke Booy vertrekt na het seizoen als oefenmeester bij Go Ahead Eagles
NOS Voetbal

Booy vertrekt na het seizoen bij Go Ahead Eagles

Foeke Booy vertrekt na dit seizoen bij Go Ahead Eagles. De oefenmeester kwam in de zomer van 2013 naar Deventer en slaagde er in zijn eerste seizoen in de ploeg met de dertiende plaats in de eredivisie te houden. Momenteel bezet Go Ahead Eagles de vijftiende plaats in de eredivisie.

"Ik heb mijn keuze gemaakt op gevoel. Dat gevoel zei dat ik toe ben aan iets anders en dat gevoel wil ik volgen. De club moet verder en verdient het dat ik nu al duidelijkheid verstrek. We gaan er nu voor de volle honderd procent voor om ons doel, handhaving in de eredivisie, te realiseren", legt Booy zijn besluit op de website van de eredivisieclub uit.

"Mijn keuze voor Go Ahead was destijds ook op gevoel en de keuze is fantastisch geweest. Het is een geweldige club met geweldige supporters. Ik heb er geen seconde spijt van gehad'', zegt Booy over zijn verblijf in Deventer.

Ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Foeke Booy

Geen duidelijkheid toekomst

Booy weet nog niet wat de toekomst gaat brengen. "Er is niets. In feite kies ik voor onzekerheid. Mijn gevoel bracht me tot de conclusie dat ik toe ben aan iets anders. En wat dat is, ligt in de toekomst."

Voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles respecteert het besluit van de trainer. "De club had de definitieve positie aangaande de toekomst nog niet bepaald, maar we stellen het op prijs dat Foeke nu al duidelijkheid verschaft en ons daarmee de ruimte geeft stappen te zetten richting volgend seizoen. We gaan nu acht belangrijke wedstrijden in en er als club alles aan doen ons direct te handhaven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl