Brandweer pompt goederentrein leeg

De brandweer in Tilburg is bezig met het leegpompen van de wagon die gisteren lekte na een treinbotsing. Het leegpompen gaat nog tot zeker 16.00 uur duren. Het duurt nog de hele avond tot het spoor vrijgemaakt is. 

Gistermiddag botsten een passagierstrein en een goederentrein op elkaar bij het station Tilburg. Er lekte een gevaarlijke stof uit de goederentrein. 

Via de Betuweroute

Volgens PvdA-Statenlid Tine van de Weyer is Tilburg gisteren met de schrik vrijgekomen na de "bijna-ramp" op het spoor. Gevaarlijke stoffen moeten volgens haar daarom niet meer door steden worden vervoerd.

"We hebben steeds gezegd dat het niet gaat lukken om het goederenvervoer helemaal uit de steden weg te halen", zegt Van de Weyer. "Maar wat je wel kunt doen is de gevaarlijke stoffen via de Betuweroute laten gaan."

Er wordt nu aan de Betuweroute gewerkt. "Daardoor gaan er een tijdlang extra gevaarlijke stoffen door de steden rijden. Daarvan zeggen wij: plan het zo dat de gevaarlijke stoffen over de Betuweroute gaan in de rustige uren dat er niet gewerkt wordt. Dat zal wellicht wel geld kosten."

Pikant

"De burger weet niet wat er in die treinen zit", zegt Van de Weyer. "En het meest pikante is nog wel dat de veiligheidsregio zelf niet weet wat er in de trein zit. Gisteren zei de veiligheidsregio dat er lpg in zat, en even later was het butadieen."

"Gevaarlijke stoffen via Betuweroute"

STER reclame