Senator Menendez, links, in het Congres met de Jordaanse koning Abdullah
NOS Nieuws

Corruptieonderzoek Democratische senator

De Amerikaanse senator Robert Menendez wordt in verband gebracht met corruptie. CNN meldt dat justitie op het punt staat een aanklacht tegen Menendez in te dienen.

Menendez wordt ervan beschuldigd dat hij zijn politieke positie heeft gebruikt om een bevriende geldschieter van de Democratische partij te bevoordelen. De woordvoerder van de senator zegt dat Menendez niets illegaals heeft gedaan.

De 61-jarige Menendez werd in 2006 in de Senaat gekozen voor de staat New Jersey. Drie jaar geleden werd hij voorzitter van de commissie voor buitenlandse betrekkingen. Die post wordt nu door een Republikein bekleed. Menendez is de zoon van Cubaanse ouders die zich in 1953 in New York vestigden.

Volgens CNN heeft minister van Justitie Eric Holder toestemming gegeven voor een strafrechtelijk onderzoek tegen Menendez. Het onderzoek zou binnen een paar weken worden geopend.

Oogarts

In 2010 kwam Menendez in opspraak toen hij op kosten van de oogarts Salomon Melgen uit Florida vliegreizen naar de Dominicaanse Republiek maakte. Hij betaalde later 58.000 dollar terug. Dezelfde Melgen is de donor van de Democraten die in ruil voor giften zakelijk zou worden bevoordeeld door Menendez.

De Democraat Menendez staat in twee belangrijke kwesties lijnrecht tegenover president Obama; hij is tegenstander van de opheffing van het handelsembargo tegen Cuba en ook tegen de onderhandelingen met Iran.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl