Premier Rutte gelooft minister Opstelten in de Teeven-deal ANP

Rutte gelooft Opsteltens 'sterke verhaal'

time icon

Premier Rutte gelooft dat minister Opstelten de Tweede Kamer kan overtuigen in de kwestie rondom het zoekgeraakte bankafschrift in de zogenoemde Teevendeal. In het gesprek met de minister-president zegt Rutte dat de minister van Veiligheid en Justitie "een sterk verhaal heeft". 

De Kamer eist opheldering over de exacte financiële afspraak tussen crimineel Cees H.  en de toenmalige officier van justitie Fred Teeven, nu staatssecretaris van Justitie.

Minister Opstelten kan geen bankafschriften meer van deze deal vinden en heeft tegen de Kamer gezegd dat het om een bedrag van zo'n 1,25 miljoen gulden ging.

Nieuwsuur heeft wel documenten gezien waarin het exacte bedrag staat: het Openbaar Ministerie heeft in 2001 4,7 miljoen gulden overgemaakt aan drugshandelaar Cees H. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rutte: vindt bonnetje niet zo boeiend

"Volgens mij heeft Opstelten echt een goed verhaal", zegt Rutte nu. "Hij heeft gezegd dat het bankafschrift - hij heeft er onderzoek naar gedaan - bij ons op het ministerie in ieder geval niet aanwezig is."

Boven water

De premier vindt de zaak rondom het bankafschrift "niet zo vreselijk boeiend". "Als het boven water komt, kennen we het bedrag. Interessant, maar ik weet niet wat het toevoegt".

Opstelten komt maandag met de beantwoording van zo'n ruim honderd vragen uit de Tweede Kamer. Aanstaande dinsdag is het debat. 

STER Reclame