Premier Rutte gelooft minister Opstelten in de Teeven-deal
NOS Nieuws

Rutte gelooft Opsteltens 'sterke verhaal'

Premier Rutte gelooft dat minister Opstelten de Tweede Kamer kan overtuigen in de kwestie rondom het zoekgeraakte bankafschrift in de zogenoemde Teevendeal. In het gesprek met de minister-president zegt Rutte dat de minister van Veiligheid en Justitie "een sterk verhaal heeft".

De Kamer eist opheldering over de exacte financiële afspraak tussen crimineel Cees H. en de toenmalige officier van justitie Fred Teeven, nu staatssecretaris van Justitie.

Minister Opstelten kan geen bankafschriften meer van deze deal vinden en heeft tegen de Kamer gezegd dat het om een bedrag van zo'n 1,25 miljoen gulden ging.

Nieuwsuur heeft wel documenten gezien waarin het exacte bedrag staat: het Openbaar Ministerie heeft in 2001 4,7 miljoen gulden overgemaakt aan drugshandelaar Cees H.

Rutte: vindt bonnetje niet zo boeiend

Zo vreselijk boeiend is het niet. Als het bedrag boven water komt... Interessant. Maar ik weet niet wat het toevoegt

Rutte over het zoekgeraakte bankafschrift

"Volgens mij heeft Opstelten echt een goed verhaal", zegt Rutte nu. "Hij heeft gezegd dat het bankafschrift - hij heeft er onderzoek naar gedaan - bij ons op het ministerie in ieder geval niet aanwezig is."

Boven water

De premier vindt de zaak rondom het bankafschrift "niet zo vreselijk boeiend". "Als het boven water komt, kennen we het bedrag. Interessant, maar ik weet niet wat het toevoegt".

Opstelten komt maandag met de beantwoording van zo'n ruim honderd vragen uit de Tweede Kamer. Aanstaande dinsdag is het debat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl