De twee treinen in Tilburg
NOS NieuwsAangepast

Gewonden door treinbotsing in Tilburg

In Tilburg zijn passagierstrein en een goederentrein op elkaar gebotst. Er zijn acht lichtgewonden. Zij konden na behandeling naar huis, zegt een politiewoordvoerder.

De andere passagiers zijn naar een parkeerplaats geleid. Sommige reizigers werden door de botsing door de coupé geslingerd.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het Reitseplein, tussen station Tilburg en Tilburg Universiteit. De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk. Het treinverkeer van en naar Tilburg is stilgelegd.

Lekkage

Uit een van de wagons van de goederentrein lekte korte tijd het brandbare butadieen, een soort benzine. Het lek werd tijdelijk gedicht door middel van bevriezing. Een agent zou vanwege de gaslucht onwel zijn geworden.

Medewerkers van een nabijgelegen kantoor werd gevraagd het gebouw vanwege de lekkage te verlaten. Ook moesten omwonenden ramen en deuren dichthouden zolang het lek nog niet definitief was gedicht.

Leden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn aangekomen bij de plaats van het ongeluk. De raad doet onafhankelijk onderzoek naar oorzaken van voorvallen.

Eerste beelden treinbotsing bij Tilburg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl