Het WK allround met onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst
NOS Schaatsen

WK allround live bij NOS

Met de WK allround in Calgary staat komend weekeinde de laatste grote voorstelling van het internationale schaatscircus voor dit seizoen op het programma.

Op het Canadese wonderijs jaagt Sven Kramer op zijn zevende wereldtitel allround en tracht Ireen Wüst haar totaal op zes te brengen. De NOS doet beide dagen, zowel op tv, radio als nos.nl, rechtstreeks verslag van de wedstrijden in Calgary.

Zaterdag NPO 3

Op zaterdag is op televisie alles te zien op NPO 3. De uitzending begint die avond om 20.00 uur en eindigt rond de klok van 01.10 uur, wanneer de mannen hun vijf kilometer hebben voltooid.

Op zondag begint de uitzending vroeger en wordt bovendien verdeeld over NPO 1 en NPO 3. Die dag begint het rechtstreeks verslag om 18.10 uur op NPO 1 met de 1.500 meter vrouwen, waarna om 18.55 uur wordt overgeschakeld naar NPO 3 voor het vervolg van het toernooi.

Wennemars en Ritsma

Henry Schut is als presentator aanwezig in Calgary. Bij hem aan tafel zullen Erben Wennemars en Rintje Ritsma de analyse van het toernooi verzorgen. Het commentaar bij de races komt van Herbert Dijkstra, Erik van Dijk en Martin Hersman. De interviews en reportages zullen worden gemaakt door de verslaggevers Bert Maalderink en Han Kock.

Het live-verslag van de WK allround, inclusief analyses en commentaar, is tevens te volgen via NOS.nl.

Ook op radio zal uitgebreid aandacht zijn voor de WK allround. Op NPO Radio 1 zullen zowel op zaterdag als zondag uitgebreide flitsen te horen zijn. De verslaggevers voor de radio in Calgary zijn Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout.

Het programma van de WK allround

Vijfde keer in Calgary

Het is pas de vijfde keer dat de WK allround in Calgary worden verreden. De vier voorgaande keren leverde dat steevast kleurrijke toernooien op, met veelal opvallende kampioenen.

Zo troefde in 1992 de Italiaanse outsider Roberto Sighel de favorieten Johann Olav Koss en Falko Zandstra af in de strijd om de wereldtitel. Zoals bijna gebruikelijk in Calgary gingen de bewuste WK's ook vaak gepaard met wereldrecords.

Voor Nederland komen dit weekeinde naast de titelverdedigers Ireen Wüst en Koen Verweij ook Linda de Vries, Marije Joling, Sven Kramer en Douwe de Vries in actie.

WK allround op televisie

Zaterdag:

NPO 3 20.00 - 01.10 uur

Zondag:

NPO 1 18.10 - 18.56 uur

NPO 3 18.54 - 22.10 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl