Broersen geeft op door enkelblessure Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nadine Broersen heeft de strijd op de EK indoor in Praag moeten staken. De meerkampster heeft te veel last van haar enkel bij het hoogspringen. Bij de derde poging op haar aanvangshoogte 1,77 stapte ze in tranen van de mat. Na twee mislukte pogingen op 1,80 was het definitief klaar.

"Ik denk niet dat het zin heeft om door te gaan" vertelde Broersen over het besluit om te stoppen. "Het is heel moeilijk. Ik heb dat nog nooit gedaan."

"Heel moeilijk besluit"

Wereldkampioene indoor Broersen begon goed aan haar vijfkamp. Ze liep met 8,31 een persoonlijk record op de 60 meter horden.

De vraag was hoe haar enkel zich zou houden bij het tweede onderdeel, het hoogspringen. Dat had ze na de blessure die ze opliep bij de NK indoor niet meer kunnen trainen.

Anouk Vetter zevende in tussenstand

Anouk Vetter doet het tot nog toe prima op de vijfkamp. Op de eerste drie onderdelen behaalde zij een persoonlijk record. Op de 60 meter horden haalde ze met 8,33 een honderdste van haar beste tijd af. 

Bij het hoogspringen haalde de Arnhemse een hoogte van 1.77 meter. Dat had zij nog niet eerder behaald bij een indoortoernooi. Bij het kogelstoten, haalde ze een afstand van 14,80 meter. Ook dat was een PR. Na de eerste dag bezet Vetter de zevende plek met 2844 punten. De Belgische Nafissatou Thiam staat bovenaan. Ze verzamelde 2976 punten.

Broersen en Vetter lopen persoonlijk record Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame