Sylvana Simons was lang het gezicht van de zender. Hier presenteerde ze de Radio 6 Awards
NOS Nieuws

NPO wil Radio 6 opheffen

Als het aan de publieke omroep ligt verdwijnt NPO Radio 6 per 1 januari. De relatief dure zender is het slachtoffer van de bezuinigingen en de scherpere keuzes die daardoor gemaakt moeten worden, zegt de NPO.

De NPO zegt dat ze de medewerkers van Radio 6 zo vroeg mogelijk wilden informeren, maar dat de beslissing nog niet definitief is.

Zwarte Lijst

Naar NPO Radio 6 luisteren ieder week ongeveer 180.000 luisteraars. De zender kost volgens de publieke omroep zo'n 3 miljoen euro per jaar. Op Radio 6 presenteren onder anderen Dolf Jansen, Wilfried Baijens en Leo Blokhuis.

De bedoeling is dat de soul- en jazz-zender als digitaal themakanaal wordt ondergebracht bij NPO Radio 2. Dat betekent dat er non-stopmuziek wordt gedraaid, zonder presentatoren. Daarover wordt nu gesproken met de omroepen.

De Zwarte Lijst, een hitlijst met zwarte muziek, krijgt mogelijk een plek op Radio 2.

Beleidsplan

Het voornemen om te stoppen met Radio 6 is de eerste in een reeks van maatregelen. De NPO is bezig met het schrijven van een beleidsplan voor 2016-2020. De publieke omroep wil het doen met minder kanalen, websites en apps.

Dubbelingen zijn taboe en kanalen moeten echt meerwaarde hebben, zegt de NPO. De omroep wil vooral investeren in kanalen die zich richten op interactie met het publiek. Het beleidsplan moet voor de zomer klaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl