NOS Nieuws

Amerikaanse ambassadeur Seoul aangevallen

Ambassadeur gestoken

De Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Korea is gewond geraakt toen hij bij een lezing werd aangevallen met een mes. Het Witte Huis meldt dat de verwondingen niet levensbedreigend zijn. Ambassadeur Lippert is wel naar een ziekenhuis in Seoul gebracht.

Het mes waarmee Lippert werd aangevallen, was volgens de politie 25 centimeter lang. De ambassadeur heeft snijwonden in zijn gezicht en aan een pols overgehouden. Op beelden is te zien dat hij onder het bloed zit. Hij kon nog op eigen kracht naar een auto lopen.

Gearresteerd

De dader is een man van 55. Hij riep tijdens de aanval dat Noord- en Zuid-Korea herenigd moeten worden. Ook zou hij hebben geroepen dat hij tegen militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten is. De man is door veiligheidspersoneel tegen de grond gewerkt en gearresteerd.

Het incident was om 07.40 uur in een cultureel centrum in Seoul. Lippert woonde daar een ontbijtbijeenkomst bij en zou ook een lezing geven. President Obama heeft hem inmiddels gebeld om hem beterschap te wensen.

'Hij maakt het naar omstandigheden goed'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl