Brein
NOS Nieuws

Nieuw illegaal Netflix-alternatief alweer verwijderd

De website Nacho Time, waarop illegaal films en series konden worden bekeken, is alweer verdwenen. De website was nog maar net online, maar is op verzoek van Stichting BREIN, die opkomt voor auteursrechten, verwijderd van internet.

Op de pagina is nu alleen nog de volgende mededeling te lezen: "Deze site is verwijderd door Stichting BREIN wegens aanbod van illegale entertainmentcontent."

Volgens directeur Tim Kuik van BREIN lukte het de organisatie snel om in contact te komen met de beheerder. "Een website heeft meestal wel een soort contactadres", zegt Kuik. "Ook al is diegene achter de website anoniem, toch valt er vaak mee in contact te komen." BREIN kende Nacho Time sinds vorige week.

Nederland

De site was van een Nederlandse jongen en stond op een Nederlandse server, zegt Kuik. Dat maakte het makkelijker voor BREIN om stappen tegen de site te ondernemen. "Als de website op servers in het buitenland staat ligt dat anders", licht Kuik toe. "Dan gaan er ook andere instanties mee bezig."

Omdat de site-eigenaar de site zo snel heeft verwijderd en goed met BREIN heeft meegewerkt, worden er waarschijnlijk geen verdere stappen tegen hem ondernomen. "In principe zou het hiermee klaar moeten zijn", zegt Kuik.

Popcorn Time

BREIN strijdt al langer tegen websites en aanbieders van illegale films en series. Zo zijn er in Nederland onlangs zes websites verwijderd die software voor Popcorn Time aanbieden. Dat is een programma dat je installeert op een pc, telefoon of tablet waarmee je zonder te betalen films en tv-series kunt zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl