Patrick Kluivert ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Kluivert nieuwe bondscoach Curaçao

Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona zal donderdag worden gepresenteerd. Kluivert krijgt de opdracht mee om met Curaçao plaatsing af te dwingen voor het WK 2018 in Rusland.

Het bondscoachschap van Curaçao wordt voor Kluivert zijn eerste klus als zelfstandig hoofdcoach. Tussen 2012 en 2014 was hij assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal onder Louis van Gaal. Daarvoor was hij in Nederland al assistent-trainer bij FC Twente, NEC, PSV en AZ.

Curaçao draait sinds 2010 (het jaar dat de Nederlandse Antillen werden opgeheven als land) mee in het internationale voetbalcircuit. De ploeg wist zich niet te kwalificeren voor het WK van 2014. Wel deed Curaçao datzelfde jaar mee aan de Caribbean Cup. Daarin eindigde het land als laatste in een groep met Trinidad en Tobago, Cuba en Frans-Guyana.

Kluivert maakt eind maart zijn debuut op de bank bij Curaçao bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de Concacaf-zone tegen Montserrat. Curaçao staat op dit moment 160ste op de wereldranglijst van de FIFA.

STER reclame