NOS Nieuws

Slob dreigt begrotingsonderhandelingen te boycotten

Slob: duidelijkheid gas, anders geen gedoogsteun

De ChristenUnie dreigt niet mee te doen aan begrotingsonderhandelingen van het kabinet. Partijleider Slob wil eerst een toezegging van minister Kamp dat de gaswinning in Groningen niet weer wordt opgeschroefd.

"Ik vind het onacceptabel dat hij de suggestie boven de markt laat hangen, dat na de zomer de gaskraan weer verder opengedraaid zal worden", zei partijleider Slob in aanloop naar een gasdebat met Kamp in de Tweede Kamer.

Groot probleem

"Bij ons staat veiligheid voorop en niet de inkomsten, en er moet nu duidelijkheid gegeven worden", waarschuwt Slob. Als hij dat niet doet, heeft hij "een groot probleem" met de ChristenUnie.

Het opschroeven van de gaswinning heeft naar zijn mening alles te maken met de begroting. "En als men dan weer een rondje gaat maken langs partijen om zich daar medeplichtig aan te maken, dan zullen we daar vriendelijk maar dringend voor bedanken."

Onverstandig

Minister Dijsselbloem vindt het dreigement van Slob onverstandig. "Ik ken de ChristenUnie als een partij die zich verantwoordelijk opstelt en die constructief met ons heeft samengewerkt, dus ik begrijp het niet en ik vind het niet bij de ChristenUnie passen", zei hij bij RTL Z. Hij vraagt zich af of de opmerkingen van Slob iets met de komende verkiezingen te maken hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl