In Limburg en Noord-Brabant worden vaker drugslabs gevonden, zoals hier in Hoensbroek
NOS Nieuws

Ontmantelen xtc-lab duurt al drie dagen

De politie Limburg is al sinds zondag bezig met het ontmantelen van een xtc-laboratorium in Brunssum. Een team van Defensie dat gespecialiseerd is in het ontdekken van verborgen ruimtes is ook bij de actie betrokken.

Het laboratorium was gevestigd op een groot terrein met een woning en een aantal loodsen. Daardoor duurt de ontmanteling lang, zegt de politie. Aanvankelijk werd gedacht dat de actie uiterlijk tot maandag zou duren.

Grote vondst

Tot nu toe is 55 kilo aan xtc-tabletten gevonden, 200.000 euro contant geld en een vuurwapen met munitie. Verder heeft de politie 45 vaatjes met afval gevonden, dat vrijkomt bij het produceren van xtc. Ook zijn stempels gevonden, waarmee xtc-tabletten gemaakt kunnen worden, 74 liter aceton en een grote hoeveelheid MDMA-olie. Dat is een chemische stof die gebruikt wordt bij het maken van xtc-pillen.

Aanhoudingen

Een 54-jarige man en een 48-jarige vrouw die op het terrein woonden, zijn zondag al aangehouden. Het laboratorium werd ontdekt door een politie-eenheid die zich onder meer bezighoudt met drugshandel.

Het politieteam werkt samen met lokale en regionale overheden, bedrijven en internationale opsporings- en inlichtingendiensten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl