NOS Nieuws

Purmerend krijgt groen licht voor jacht op 'terror-oehoe'

Terror-oehoe mag worden gevangen

De oehoe die Purmerend al weken onveilig maakt, mag gevangen worden. De provincie Noord-Holland heeft daarvoor toestemming gegeven. Een valkenier gaat proberen de uil te vangen.

De zogenoemde terror-oehoe heeft tot nu toe twintig mensen aangevallen. Sommigen moesten zelfs in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld.

Sneller

De provincie moet toestemming geven voor de vangst, omdat de oehoe een beschermde diersoort is. "Normaal duurt zo'n procedure best een poos, maar wij hebben er bij de provincie op aangedrongen om het sneller te regelen", zegt een gemeentewoordvoerder.

Vanwege de vele aanvallen heeft de provincie besloten om snel in te grijpen. De ingeschakelde valkenier gaat vandaag al aan de slag.

Ruime volière

Zodra de oehoe wordt gevangen, gaat de vogel naar een opvang. "De valkenier heeft de beschikking over een ruime volière", zegt de woordvoerder van de gemeente Purmerend. "Daar zal de oehoe worden opgevangen tot er een definitieve verblijfplaats voor het dier is gevonden."

De oehoe was de afgelopen dagen wereldnieuws. Van de Washington Post tot het Franse L'Express; verschillende media wereldwijd besteedden aandacht aan de uil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl