NOS Nieuws

Moslimjongen uit voorzorg weggehaald bij ouders

Moslimjongen weggehaald bij ouders

De Deense autoriteiten hebben een 15-jarige jongen bij zijn ouders weggehaald omdat ze bang zijn dat hij radicaliseert. De vader zou de jongen naar een radicale moskee laten gaan.

De autoriteiten vermoeden dat die moskee een plek is waar jongeren radicaliseren. De moskee in Aarhus weigert bijvoorbeeld afstand te nemen van de terreurgroep IS.

Opvanghuis

De Deense Jeugdzorg heeft daarom besloten preventief in te grijpen. De jongen is uit huis geplaatst en staat onder toezicht van Jeugdzorg. Hij woont in een opvanghuis.

Het hoofd van Bureau Jeugdzorg van de gemeente Aarhus denkt dat hiermee is voorkomen dat de jongen radicaliseert en naar Syrië vertrekt. De vader zou de jongen zelfs hebben aangemoedigd.

Averechts

De vader vecht de beslissing van Jeugdzorg aan. Zijn advocaat snapt niet dat de autoriteiten zo ver gaan, alleen vanwege een vermoeden.

Critici denken dat het besluit juist averechts kan werken. De jongen zal in de instelling in aanraking komen met andere jongeren met problemen of een crimineel verleden. Zij denken dat de kans juist groter wordt dat de jongen zal radicaliseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl