De politie doet onderzoek op de plaats waar de baby is gevonden
NOS Nieuws

Baby te vondeling gelegd in Breda

In Breda is een baby te vondeling gelegd. Het meisje lag op straat in een tas, die tussen twee geparkeerde auto's stond. Ze huilde, waardoor ze werd opgemerkt door een voorbijganger.

De baby is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze maakt het naar omstandigheden redelijk, zegt een politiewoordvoerder. Een kinderarts onderzoekt de vondeling.

De baby lag in een tas tussen twee auto's

Woonwijk

De baby is rond 09.00 uur gevonden in de Christaan Huygensstraat, in een woonwijk in de buurt van het Centraal Station. Agenten doen onderzoek op de plek waar het meisje lag.

De politie doet een dringend beroep op de moeder en mensen uit haar omgeving om zich te melden. De politie heeft nog geen idee wie de ouders zijn.

Vondelingenkamers

In december werd in Breda ook een baby gevonden, maar die was overleden. De dode baby lag in een vuilniszak op een galerij van een flat. De moeder bleek een minderjarig meisje te zijn.

In Nederland zijn twee vondelingenkamers in Papendrecht en Groningen van stichting Beschermende Wieg. Pasgeboren baby's kunnen over een tijdje ook anoniem worden achtergelaten in Oudenbosch in Noord-Brabant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl