NOS Nieuws

Ook mbo'ers krijgen cultuurkaart

  • Marc Hamer / NOS
    De presentatie van de kaart voor de Nachtwacht
  • Marc Hamer / NOS
    Minister Bussemaker presenteerde de MBO Card

Ook mbo'ers kunnen binnenkort gebruik maken van een cultuurkaart. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur heeft vanmorgen in het Rijksmuseum een pas gepresenteerd waarmee mbo'ers met korting naar kunst en cultuur kunnen.

"Het is een forse korting, dus het wordt voor de studenten veel makkelijker om naar dit prachtige Rijksmuseum te gaan", zei Bussemaker bij de presentatie. "Ik wil dat omdat mbo'ers echte vakmensen zijn. Voor hen is verbeelding, creativiteit, ontzettend belangrijk. Die krijg je door te genieten van kunst en cultuur, op een plek die is gemaakt door mbo'ers, dat vergeten we nog weleens."

Tot nu toe hadden alleen middelbare scholieren een cultuurkaart. Bussemaker is blij dat ook mbo'ers er nu één kunnen krijgen. "Want eigenlijk is het raar dat alle leerlingen van 17 die op het voortgezet onderwijs zitten, wel zo'n kaart hebben, maar alle 17-jarigen die op het mbo zitten niet."

Volgend schooljaar

De MBO Card gaat volgend schooljaar in. Mbo'ers kunnen hem vanaf mei aanvragen. De kaart is een initiatief van Cultureel Jongeren Paspoort en Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs. Het ministerie ondersteunt de kaart met 4 miljoen euro.

Minister Bussemaker presenteert de cultuurkaart voor mbo'ers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl