Lasse Schöne maakt de 2-1 van Ajax bij PSV
    Anwar El Ghazi maakt de 3-1 van Ajax bij PSV
    PSV baalt na 3-1 verlies tegen Ajax
    Ajax viert de 3-1 zege bij PSV

Ajax heeft in Eindhoven een einde gemaakt aan de zegereeks van PSV: 3-1. De koploper, die nog elf punten voorsprong heeft op de Amsterdammers, had zijn laatste elf duels gewonnen en had dit seizoen alle twaalf thuiswedstrijden in winst omgezet.

PSV had in de levendige eerste helft aanvankelijk het beste van het spel. De Brabanders zetten Ajax onder druk en konden al in de tweede minuut de score openen. Na een mooi hakje van Luuk de Jong stuitte Luciano Narsingh echter op Jasper Cillessen. De Ajax-doelman trad daarna ook prima op bij een pegel van Memphis Depay en een kopbal van Georginio Wijnaldum.

Goal Kishna

Gaandeweg de eerste helft kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd. De Amsterdammers kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit en na een klein halfuur was het raak. Anwar El Ghazi passeerde met een fraaie beweging twee man, zette prima voor en zag Ricardo Kishna van dichtbij scoren.

In het vervolg golfde het spel op en neer en beide ploegen waren voor rust nog in de buurt van een treffer. Adam Maher vond Cillessen op zijn weg en Arek Milik treuzelde te veel en zag bovendien El Ghazi over het hoofd.

In de tweede helft begon PSV weer sterk, al had de ploeg geluk dat Maher niet van het veld werd gestuurd wegens natrappen. Het offensief leverde al snel een grote kans op voor Wijnaldum, maar de middenvelder kopte over.

Vrije trappen Schöne

PSV viel in het vervolg wanhopig aan, maar Ajax bleef zonder veel problemen overeind. Een kwartier voor tijd ging het toch mis voor de bezoekers. Eerst raakte invaller Lasse Schöne met een keiharde vrije trap de lat en een minuut later kopte Luuk de Jong raak op aangeven van Willems.

De thuisploeg schakelde nog een tandje bij en Ajax had het lastig. Toch kwamen de Amsterdammers opnieuw op voorsprong, want ditmaal had Schöne wel het geluk aan zijn zijde toen zijn vrije trap door de PSV-muur van richting werd veranderd.

PSV gaf nog één keer alles en Ajax moest alle zeilen bijzetten. Wijnaldum leek de thuisploeg toch nog een punt te bezorgen, maar zijn kopbal werd door Riechedly Bazoer van de lijn gehaald. In de extra tijd zorgde El Ghazi met een prachtig schot voor de kers op de Amsterdamse taart.