PVV-lijsttrekker Faber peinst niet over aftreden

PVV-lijsttrekker Faber bij het NPO Radio1 lijsttrekkersdebat ANP

Het Gelderse PVV-Statenlid Marjolein Faber is niet van plan haar functie bij de provincie neer te leggen. "En het is niet aan de orde dat zij mij weg kunnen sturen."

Ze zei dit bij het NPO Radio1 lijsttrekkersdebat van de NOS. Faber herhaalde dat ze de rekening van het IT-bedrijf van haar zoon uit eigen zak gaat betalen, en daarmee is voor haar de kous af. Faber is fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten en nu ook PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen. 

Gisteren werd bekend dat Faber haar zoon inhuurde voor partijwerk. Ze zou een bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar is, hebben ingehuurd voor werk aan de website van de Gelderse PVV. De rekening van 8000 euro werd betaald uit een subsidiepot voor de fracties in de provincie.

Een Gelderse VVD-gedeputeerde en de fractievoorzitter van de Gelderse PvdA hebben gezegd dat ze moet opstappen, maar dat is ze dus niet van plan. Kritiek uit de gelederen van de PVV is er niet. Volgens PVV-leider Wilders was het niet handig maar is de zaak afgedaan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Faber denkt niet aan opstappen

STER Reclame