Marjolein Faber (PVV)
NOS Nieuws

Druk op PVV'er Faber om te vertrekken neemt toe

De druk op het Gelderse PVV-Statenlid Marjolein Faber om te vertrekken, neemt toe. Gisteren zei een Gelderse VVD-gedeputeerde dat ze moet opstappen, nu zegt de fractievoorzitter van de Gelderse PvdA dat ze de eer aan zichzelf moet houden. Volgens hem wil ook de SGP dat ze vertrekt.

Gisteren werd bekend dat Faber haar zoon inhuurde voor partijwerk. Ze zou een bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar is 8000 euro hebben betaald voor werk aan de website van de Gelderse PVV. Faber is fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten en PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen.

Ze kan niet anders

"Marjolein Faber heeft zich geprofileerd met uiterst strenge normen voor de integriteit van politici", zegt PvdA-fractievoorzitter Muus Groot. "Nu blijkt dat ze zelf niet integer heeft gehandeld, kan ze dus niet anders dan vertrekken."

Faber deed in 2012 aangifte tegen PvdA-gedeputeerde Co Verdaas, vanwege onjuiste declaraties.

Aanblijven

De Gelderse VVD-gedeputeerde Jan Markink stelde gisteren dat het niet uit te leggen is dat Faber haar eigen zoon inhuurde, "want zij is degene die iedereen de maat neemt en dat op een felle manier doet".

Faber zelf zegt dat ze legitiem heeft gehandeld en dat ze, om alle schijn te vermijden, de rekening uit eigen zak betaalt. PVV-leider Wilders vindt dat Faber "misschien niet handig" heeft gehandeld, maar voor hem is de zaak daarmee afgedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl