NOS Nieuws

Beelden vrijgegeven van moord Nemtsov

Beelden van de moord op Boris Nemtsov

Een Russische televisiezender heeft beelden laten zien van de moord op politicus Boris Nemtsov, vrijdagavond. Te zien is hoe Nemtsov met iemand anders een brug bij het Kremlin oploopt. Halverwege de brug wordt hij ingehaald door een sneeuwschuiver. Om 23.31 uur wordt Nemtsov, die dan niet meer zichtbaar is voor de camera, doodgeschoten.

Vervolgens rent iemand uit de richting van de sneeuwschuiver naar een gereedstaande donkere auto. Die rijdt meteen daarna weg. De auto rijdt met z'n lichten uit.

Sneeuwschuiver

Na de schietpartij rijdt de sneeuwschuiver nog enkele meters verder. Te zien is hoe iemand van de plaats delict naar het voertuig loopt; mogelijk is dat de vrouw die bij Nemtsov was. Om 23.36 uur rijdt de sneeuwschuiver weg. Het duurt dan nog zes minuten voordat de politie arriveert.

Russische media melden op basis van de beelden dat de moord waarschijnlijk zorgvuldig is gepland. Daarnaast vragen twitteraars zich af wat de sneeuwschuiver op straat deed, terwijl het niet sneeuwde.

Beloning

De onderzoekers hebben een beloning uitgeloofd van bijna 45.000 euro voor iedereen die waardevolle informatie verstrekt over de moord. Het Russische Onderzoekscomité zegt de anonimiteit van de tipgever(s) te garanderen.

Boris Nemtsov was een vooraanstaand lid van de Russische oppositie. In Moskou houdt de oppositie vanmiddag een stille tocht ter nagedachtenis aan de politicus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl