Luc Castaignos leek zijn ploeg nog naar een overwinning te leiden
NOS Voetbal

FC Twente-aanhang roert zich na rampmaand

De aanhang van FC Twente heeft zich zaterdagavond na het gelijkspel tegen NAC Breda geroerd. Boze fans verzamelden zich rondom de hoofdingang van de Grolsch Veste en riepen leuzen als ‘Schreuder rot op’. De Tukkers haalden uit de laatste vijf duels slechts één schamel punt en zullen de maand februari zo snel mogelijk willen vergeten.

"Het is logisch dat de mensen boos zijn", sprak Schreuder kort na het teleurstellende resultaat. "We vergeten de 2-0 te maken en dan roep je het over jezelf af. Je voelt het aankomen en ziet dat de ploeg nerveus wordt. Dan mis je een over-mijn-lijk-mentaliteit van: die 1-0 houden we vast."

Hoewel Schreuder ook verwees naar de slechte conditie van het veld, stak hij de hand ook in eigen boezem. "In dit team zit heel veel potentie, maar we laten het veel te weinig zien. Het kan ook heel fragiel zijn. En daar ben ik verantwoordelijk voor. Het lijkt me duidelijk dat het niet goed is, maar we moeten te allen tijde rustig blijven", aldus Schreuder, die nog niet bezig is met een vertrek.

"Als ik het niet zie zitten, wie dan wel? Ik heb zelf niet het gevoel dat mijn positie ter discussie staat. Ook het vertrek van Fred Rutten bij Feyenoord speelt voor mij geen rol. Het moet een grote uitdaging zijn deze serie om te draaien."

Schreuder: dit team is heel fragiel

Op slot

Luc Castaignos leek zijn ploeg met een vroeg doelpunt nog richting een overwinning de leiden. Enkele minuten voor tijd ging het toch nog mis voor Twente. "Normaal gesproken moet je deze wedstrijd snel op slot te gooien, met 1-0 of 2-0", aldus de spits.

"Het is geen fijn gevoel dat je deze wedstrijd ‘verliest’. Mensen willen een FC Twente zien dat goed voetbalt, deze wedstrijd domineert en afmaakt. En met drie punten naar huis gaan. Dat is niet zo en het is jammer dat we de fans dat niet hebben kunnen geven."

Castaignos: dit is geen fijn gevoel

Rampmaand

FC Twente, dat nu achtste staat, wist op 31 januari voor het laatst te winnen. Cambuur werd dankzij een doelpunt van Kyle Ebecilio laat in blessuretijd met 2-1 verslagen. In de maand februari volgden vier nederlagen en de rampmaand werd afgesloten met een remise tegen NAC.

Supporters konden hun frustratie niet verkroppen en gingen verhaal verhalen. De hoofdingang werd extra bewaakt totdat de rust was wedergekeerd.

Rampmaand februari

DatumTegenstanderUitslag
4 februariADO Den Haag (uit)2-0
7 februariExcelsior (thuis)1-3
15 februariAjax (uit)4-2
22 februariVitesse (thuis)1-2
28 februariNAC Breda (thuis)1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl