Politie Dortmund
NOS Nieuws

Dronken Duitser parkeert auto in metrostation

Een dronken Duitser is in Dortmund met zijn auto een metroschacht ingereden. De 31-jarige man parkeerde zijn auto 800 meter verder bij een metrostation. De metro lag daardoor uren plat.

Het moet een gek gezicht zijn geweest voor de mensen die vanmorgen rond 05.00 uur op het perron stonden te wachten. Er kwam geen metro, maar een grijze auto het station binnenrijden. De bestuurder parkeerde zijn auto midden voor het perron en stapte toen uit.

De agenten die de man aanspraken roken een sterke alcohollucht en namen de man mee naar het bureau voor een alcoholtest. Daaruit bleek dat de man flink onder invloed was. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Rechtdoor

Volgens de politie is de man rechtdoor gereden op een kruispunt en zag hij niet dat die richting alleen voor de metro is, die daar bovengronds rijdt. Hij is vervolgens bijna een kilometer over het spoor doorgereden.

Het was geen makkelijke klus om de auto van het spoor te halen, omdat de brede bergingsvoertuigen moeite hadden om bij de auto te komen. Uiteindelijk kon de metro richting het centrum van Dortmund pas vijf uur later weer rijden.

Het voorval veroorzaakte een schade van naar schatting drieduizend euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl