Chris Vos Natasja Vos fotografie

Bibian Mentel is in La Molina wereldkampioen geworden op de 'banked' slalom. De routinier pakte afgelopen dinsdag bij de WK voor paralympische wintersporters ook al de titel op de snowboardcross. 

Mentel was ijzersterk in de Spaanse Pyreneeën op het nieuwe onderdeel, dat pas sinds dit seizoen op het programma staat van de aangepaste snowboarders. Na de eerste run had de paralympisch kampioene op de snowboardcross al een flinke voordelige marge van 6,4 seconde op de Amerikaanse Heidi Jo Duce. 

In de tweede run ging het duidelijk minder. Mentel werd daarin derde en met name de Australische Joany Badenhorst leek een bedreiging te vormen. Uiteindelijk zette de 42-jarige Loosdrechtse in de derde run orde op zaken. Die won ze in de Spaanse zon en zo pakte ze haar tweede gouden plak op deze WK en haar vierde mondiale titel in totaal. 

Badenhorst veroverde het zilver, Duce eindigde als derde. Lisa Bunschoten viel net naast het podium. 

Ook dubbel Vos

Ook Chris Vos pakte in La Molina de dubbel. De woensdag 17 jaar geworden debutant boarde zeer sterk en won alle drie de runs op de banked slalom. Na het goud op de snowboardcross van dinsdag was het ook voor Vos z'n tweede wereldtitel.

"Ontzettend gaaf om hier weer te winnen", reageerde de tiener uit Noord-Beemster. "De races waren niet vlekkeloos, maar wel goed."

STER reclame