NOS Nieuws

PVV-lijsttrekker Faber huurde bedrijf zoon in

Wilders: handelen lijsttrekker Faber niet handig

De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, Marjolein Faber, heeft voor partijwerkzaamheden een bedrijf ingehuurd waarvan haar zoon mede-eigenaar is.

"Het was niet handig om fractiegeld hiervoor te gebruiken", zei Faber op campagne in Rotterdam. Maar "ik heb legitiem gehandeld". Om alle schijn te vermijden "heb ik besloten, hoewel ik het niet verplicht ben, om de rekening uit eigen zak te betalen".

PVV-leider Wilders vindt dat Faber "misschien niet handig" heeft gehandeld, maar voor hem is de zaak hiermee wel afgedaan.

PVV website

Faber heeft het bedrijf van haar zoon ingezet voor het beheer van de website van PVV Gelderland. Faber is sinds maart 2011 voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland. Volgens de NRC gaf de Gelderse fractie in 2012 en 2013 bijna 8500 euro uit aan kosten voor de website.

In een reactie op het verhaal heeft Faber deze week via een integriteitsbureau hoogleraar staatsrecht, Douwe Jan Elzinga, om advies gevraagd. Volgens Elzinga heeft de fractie een “integriteitsrisico genomen”. Daarom vindt hij het "wijs en verstandig" om de samenwerking "in deze vorm te beëindigen".

Verdaas

Faber maakte eerder naam door fel van leer te trekken tegen Co Verdaas. Die kwam als Gelderse gedeputeerde onder vuur te liggen omdat hij onjuiste declaraties zou hebben ingediend. De Gelderse fractie van de PVV deed ook aangifte tegen Verdaas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl