Het filiaal van V&D in Rotterdam.
NOS Nieuws

V&D weer om de tafel met bonden

V&D heeft de bonden uitgenodigd om de gesprekken over een loonsverlaging te hervatten. Dinsdag komen de vakbonden en de directie van V&D weer bij elkaar.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer is blij met de uitnodiging, maar ziet nog geen concrete tegemoetkomingen van V&D: "Het is nog maar de vraag hoeveel deze gesprekken gaan opleveren."

Loonoffer

V&D zit in financieel zwaar weer en eiste een loonoffer van 6 procent van het personeel. De vakbonden waren tegen en stapten naar de rechter. Die oordeelde dat het salaris van werknemers die lid zijn van een bond niet zomaar mag worden verlaagd.

Na het besluit van de rechter besloot V&D voorlopig van niemand een loonoffer te vragen, wel of geen lid van een vakbond. Wel gaat de warenhuisketen in beroep tegen de uitspraak. De uitkomst daarvan zal nog een paar weken op zich laten wachten.

Sun Capital

Onlangs kwam V&D met aandeelhouder Sun Capital, de banken en de verhuurders van de panden een financieringsplan overeen. Het voorgestelde loonoffer van bijna 6 procent moest 9 tot 10 miljoen euro opbrengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl