Pro Shots
NOS Voetbal

Gudde vreest zware boete voor Feyenoord

Algemeen directeur Eric Gudde vreest dat Feyenoord een forse boete overhoudt aan de Europese thuiswedstrijd tegen AS Roma. Rotterdamse supporters gooiden donderdag in De Kuip allerlei voorwerpen op het veld, waardoor de Franse scheidsrechter zich zelfs gedwongen voelde het duel in de tweede helft even stil te leggen.

"Dat zal wel weer een forse boete worden", zei Gudde na de inktzwarte avond, waarbij de nederlaag (1-2) eigenlijk zelfs bijzaak was. "Dat geld stoppen we liever in de jeugdopleiding."

Schorsing

Gudde is niet bang dat de Europese voetbalbond UEFA besluit om Feyenoord zelfs een schorsing op te leggen. "Ik zie aardig wat wedstrijden in Europa en dan zouden er wel meer uitsluitingen worden gegeven. Ik ben geen deskundige, maar het lijkt me dat dit een boete zal opleveren. Maar goed, we lagen onder een vergrootglas, dus ik weet niet of dat soort elementen ook allemaal meetellen."

Gudde: doodziek van elke boete

De algemeen directeur had geen goed woord over voor supporters die voorwerpen op het veld gooiden. "De teleurstelling en de irritatie bij supporters begrijp ik wel. Ik heb me ook aan de scheidsrechter lopen ergeren, maar het legitimeert nimmer nooit om dingen te gaan gooien. Ik snap het niet, ik heb er geen begrip voor."

Op het moment dat scheidsrechter Turpin de wedstrijd staakte, zakte de moed Gudde welhaast in de schoenen. "We zijn met de club van zo ver teruggekomen en nu worden we weer zo ver teruggeworpen. Hoe kun je dat een club nu aandoen? Ik begrijp daar helemaal niks van."

Clasie: we speelden tegen 5, 6 man extra

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl