NOS Nieuws

Ondernemer herhaalt beschuldiging tegen Verheijen

Fragmenten EenVandaag Wout Heijmans

"Je zou denken dat dit alleen gebeurt in een bananenrepubliek, maar dit is Venlo", zegt ondernemer Wout Heijmans bij het programma EenVandaag. Vorige week werd duidelijk dat hij Verheijen ervan beschuldigt als wethouder aannemer Piet van Pol te hebben bevoordeeld bij het toewijzen van een vergunning.

Heijmans had een vergunning gekregen om een bioscoop te bouwen net buiten Venlo. Die werd ingetrokken nadat Verheijen wethouder was geworden. Vervolgens bouwde Van Pol een bioscoop in Venlo. Het is onduidelijk waarom dit zo gebeurde.

"Smeergeld"

Voor de verkiezingen had Van Pol duizenden euro's in de campagnekas van Verheijen gestort. "Dit is geen sponsorgeld maar smeergeld", vindt Heijmans. Hij ontkent dat hij wraak neemt omdat hij het van een concurrerent heeft verloren.

De VVD en Kamerlid Verheijen willen niet reageren zolang de zaak in behandeling is bij het Openbaar Ministerie. Het is nog niet bekend of het OM tot vervolging overgaat.

De Commissie Integriteit van de VVD, die onderzoek doet naar "de feiten, ernst en verwijtbaarheid" van onjuiste declaraties van Verheijen als gedeputeerde van Limburg, komt mogelijk vanavond of morgen al met een rapport. Dat gaat overigens niet over de Venlose zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl