Jimmy Savile
NOS Nieuws

Jimmy Savile nog erger dan gedacht

Jimmy Savile heeft waarschijnlijk seks gehad met lijken in het Stoke Mandeville Hospital bij Londen. Een onderzoeksrapport over zijn seksuele uitspattingen in het ziekenhuis bevestigt verhalen die afgelopen zomer al de ronde deden dat hij regelmatig in zijn eentje het mortuarium in het ziekenhuis bezocht.

Het rapport gaat uitgebreid in op wat Savile uitspookte in het ziekenhuis. Hij was daar kind aan huis en werd als een heilige gezien omdat hij veel geld aan het Stoke Mandeville Hospital doneerde.

De destijds beroemde BBC-presentator had een eigen kamer in het ziekenhuis en kon doen en laten wat hij wilde. Het rapport bevat gedetailleerde verslagen over 63 gevallen van misbruik in de periode van 1968 tot 1992. De slachtoffers waren tussen de 5 en 75 jaar oud. Verder heeft hij zeker twee keer seks gehad met overleden patiënten, zeggen twee getuigen.

Klachten

Zeker tien, voornamelijk jonge patiënten hebben bij het personeel van het Stoke Mandeville Hospital geklaagd over het schunnige en ongewenste gedrag van Savile. Maar alle klachten werden afgedaan als onzin. Savile werd als een soort godheid gezien door het personeel.

Savile overleed in 2011 op bijna 85-jarige leeftijd. Tijdens zijn leven werd hij alom gerespecteerd. Pas na zijn dood begon de politie een onderzoek naar zijn seksuele vergrijpen. Al gauw werd duidelijk dat Savile een monster was dat zich aan honderden mensen heeft vergrepen.

Waarschuwing

Het rapport over Savile in het Stoke Mandeville Hospital waarschuwt voor de mogelijkheid dat dergelijke zaken ook op andere plaatsen kunnen gebeuren. Beroemde mensen die geld geven worden nooit gecontroleerd als zij de instellingen bezoeken waaraan zij schenkingen doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl