De oehoe in Pumerend heeft al achttien mensen aangevallen
NOS Nieuws

Terror-oehoe is wereldnieuws

De uil die Purmerend al weken onveilig maakt, is wereldnieuws. Media wereldwijd schrijven over de terror-oehoe.

"Parijs maakt zich zorgen om mysterieuze drones, maar een Nederlandse stad heeft zijn eigen dreiging: uil-aanvallen", schrijft de Amerikaanse NPR. De publieke zender merkt op dat de vogel bekendstaat als 'terror owl' en 'horror owl'.

Duivels

De Washington Post schrijft over een reign of terror, een schrikbewind. De Britse krant The Guardian heeft het over "een mysterieuze serie bloederige aanvallen", waarin de uil "geruisloos al op tientallen mensen is gedoken". De krant noemt het luchtaanvallen, aerial assaults.

Ook het Franse L'Express houdt zich bezig met "de vrees voor de grote boze uil" in Purmerend. "De inwoners lijden al drie weken onder de aanvallen" van deze "satané hibou" (duivelse uil).

Waarom zo agressief?

Bijna alle media speculeren over de vraag waarom de uil zo agressief is. De VRT houdt het op honger of de baltstijd.

De Washington Post onderschrijft de theorie dat de uil in gevangenschap is opgegroeid. "Dat snijdt hout: daarom is hij gewend aan mensen en associeert hij ze met eten."

NPR merkt op dat Purmerend niet de enige stad is met een uilenprobeem: in de staat Oregon heeft het plaatsje Salem borden moeten plaatsen vanwege een uil die mensen aanvalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl