NOS Nieuws

Studenten op de been tegen beleid UvA

  • NOS / Marc Hamer
    De mars begon voor het Bungehuis
  • NOS / Gerri Eickhof
  • NOS / Gerri Eickhof

In Amsterdam protesteren nog steeds ongeveer tweehonderd studenten tegen het beleid van de Universiteit van Amsterdam. De groep staat stil voor het Maagdenhuis, waar het bestuur van de universiteit zit. Het aantal betogers neemt langzaam af.

De mars tegen de UvA begon iets na 17.00 uur bij het Bungehuis, dat gisteren werd ontruimd. Een uur later was de groep gegroeid naar meer dan duizend mensen, is de schatting van NOS-verslaggever Marc Hamer.

De demonstranten liepen een rondje langs gebouwen van de UvA en eindigden bij het Maagdenhuis. Op het Spui sprak één van de bezetters de menigte toe.

De studenten eisen meer inspraak in het hoger onderwijs en willen dat de universiteit democratisch en transparant wordt bestuurd.

Britse sociëteit

De politie arresteerde gisteren 46 mensen bij de ontruiming van het Bungehuis. De groep hield het gebouw ruim anderhalve week bezet.

De bezetters worden voorlopig niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft hun zaken voorwaardelijk geseponeerd. Mochten ze binnen twee jaar opnieuw worden opgepakt, kunnen ze alsnog worden vervolgd voor deze zaak.

In het Bungehuis komt een Britse sociëteit. De verbouwing duurt ongeveer twee jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl