NOS SchaatsenAangepast

Straf Paul blijft gehandhaafd

De straf die de KNSB aan coach Ingrid Paul heeft uitgedeeld, blijft in stand.

Paul hoopte in een kort geding de straf ongedaan te maken, maar ving bot. Daarom komt ze nu een jaar lang niet voor een KNSB-trainerslicentie in aanmerking.

Paul en Gretha Smit werden door de bond en sportkoepel NOC*NSF bestraft, omdat ze tijdens de Winterspelen van Turijn in 2006 hebben geprobeerd om een startplaats voor Smit op de 5.000 meter te kopen. Smit was eerste reserve op die afstand. De schaatsbond kwam na een onderzoek van de commissie-Loorbach tot de strafmaatregel omdat Paul en Smit belangrijke waarden als fair play en respect zouden hebben geschonden.

NOC*NSF maakte duidelijk dat ze tot de Winterspelen van 2014 niet met Paul en Smit wenste samen te werken en de KNSB besloot ze een licentie te ontzeggen.

De advocaat van Paul, Bert Kingma, probeerde de rechter ervan te overtuigen dat het bestuur van de KNSB niet bevoegd is Paul te straffen. Hij stelde dat alleen de tuchtcommissie haar een sanctie kon opleggen.

De KNSB beargumenteerde echter dat Paul sinds juli 2008 geen lid meer is van de schaatsbond en dat daarom niet de tuchtcommissie maar het bestuur een straf kan opleggen. De rechter ging woensdag mee in dat verweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl