1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

'Verheijen regelde gratis feest voor VVD'

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in 2012 een gratis verkiezingsfeest geregeld op de Floriade in Venlo, zegt het AD. Volgens de krant betaalde de VVD niets voor het feest, terwijl de tuinbouwexpositie sterk afhankelijk was van dergelijke inkomsten. Verheijen, die lid van Gedeputeerde Staten in Limburg was, zat toen in het stichtingsbestuur van de Floriade.

Op het feestje was ook premier Mark Rutte.

Op Twitter suggereerde Verheijen in 2012 dat de VVD betaald had, maar de vereffenaar van de nu geliquideerde Floriade BV zegt volgens de krant dat er geen rekening is verzonden voor de partijbijeenkomst. De Floriade liep wegens een gebrek aan inkomsten uit op een miljoenenstrop voor de lokale overheden, die aandeelhouders waren.

Alleen aankleding

Een woordvoerder van de VVD bevestigt dat de partij alleen voor "de aankleding van het podium" heeft betaald, maar wil verder niet reageren zolang het onderzoek door een interne partijcommissie naar het functioneren van Verheijen loopt.

Verheijen ligt onder vuur vanwege declaraties in zijn tijd als gedeputeerde in Limburg. Hij schortte vorige week zijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid op, totdat het onderzoek van de VVD-commissie klaar is.

De provincie Limburg concludeerde deze week dat Verheijen geen onterechte declaraties heeft ingediend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl