Greg Smith, een van de verdachte rugbyers
NOS Sport

Drugsschandaal treft Australisch rugby

De Australische rugbyclub Gold Coast Titans is overgenomen door de National Rugby League (NRL), enkele dagen nadat vijf spelers zijn aangeklaagd wegens cocaïnebezit of -handel. De baas van de rugbyliga, Dave Smith, stelt in een verklaring dat de overname de club een nieuwe start moet bieden en in de competitie moet houden.

Gold Coast Titans kampt met grote financiële problemen en kan de salarissen van spelers en staf niet meer betalen. Door het ingrijpen van de NRL moet de toekomst van de club zeker worden gesteld. De financiële problemen vallen samen met een groot drugsschandaal bij de club.

Vrijdag werd bekendgemaakt dat vijf spelers van de Titans zijn aangeklaagd en in maart voor de rechter moeten verschijnen. De spelers worden ervan verdacht tussen augustus en december contact te hebben gehad met een drugssyndicaat, waar ze cocaïne zouden hebben geregeld voor vrienden en collega's. Het vijftal is meteen geschorst door de club.

Meer arrestaties

Een speciale onderzoekscommissie heeft aangekondigd dat de komende tijd meer arrestaties worden verwacht van sporters of ex-sporters die banden met de cocaïnebende zouden hebben. Een van de sleutelfiguren in die bende is volgens Australische media John Touma, een voormalig rugbyspeler uit Sydney. Hij zou een reeks sporters in zijn klantenkring hebben gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl