1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Duitsland verbiedt motorclub Satudarah

Duitsland verbiedt motorclub Satudarah

De motorclub Satudarah is verboden in Duitsland. Minister De Maizière van Binnenlandse Zaken heeft daartoe besloten. Meteen is een grote politieactie begonnen. In heel Duitsland zijn invallen gedaan in clubhuizen en ook zijn huiszoekingen aan de gang bij leden van de motorclub.

Satudarah is een Nederlandse motorclub en heeft sinds 2012 ook afdelingen in Duitsland. In Nederland is Satudarah niet verboden, maar wel wordt er soms opgetreden tegen bijeenkomsten en andere activiteiten van de club.

De Duitse politie heeft de afgelopen tijd geregeld wapens en drugs gevonden tijdens huiszoekingen bij Satudarah-leden. De club vormt een gevaar voor de maatschappij, vinden de Duitse autoriteiten, en daarom is tot een verbod besloten.

Gevaarlijk

Volgens de Duitse politie zijn meerdere leden van Satudarah gevaarlijk. Daarom worden speciale eenheden ingezet om hen op te pakken. Het is niet duidelijk of vanochtend al leden zijn gearresteerd. Wel is bekendgemaakt dat de politie geld in beslag heeft genomen en clubgebouwen heeft vergrendeld.

De invallen zijn in het hele land, maar het zwaartepunt ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en dan vooral in de steden Aken en Duisburg. 

Leden Satudarah Duisburg van bed gelicht

Confrontaties

Satudarah is de aartsvijand van de Hells Angels. Geregeld komt het tot gewelddadige confrontaties tussen leden van beide motorclubs. Satudarah wordt in die strijd geholpen door leden van de motorclub Bandidos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl