De supporters van de club moeten vrezen voor vereffening
NOS Voetbal

Bange dagen voor roemrucht Royal Antwerp FC

De toekomst van Royal Antwerp FC hangt aan een zijden draadje. De Belgische tweedeklasser moet vanwege een grote schuldenlast namelijk met grote vreze vrezen voor de noodzakelijke licentie. Great Old heeft binnen twee weken 500.000 euro nodig om ook volgend jaar onderdeel uit te maken van het Belgische voetballandschap.

Vorige week overhandigde Antwerp FC, viervoudig landskampioen, de Koninklijke Belgische Voetbalbond het licentiedossier. Waterdicht was het niet en daarom lijkt het niet aannemelijk dat de voetbalbond de voormalige grootmacht half maart een licentie toekent.

Antwerp FC heeft in het verleden voor grote uitdagingen gestaan, maar volgens insiders is de situatie nog nimmer zo dreigend geweest. De Gazet van Antwerpen beweert zelfs dat wanneer het half miljoen niet snel op tafel komt, het doek valt voor de club en alle schuldeisers hun geld kwijt zijn.

Helpende hand

Geldschieters dienen zich niet massaal meer aan en alleen Luc Van Thillo en Patrick Decuyper lijken bereid de helpende hand te bieden. Van Thillo, die werd benoemd tot algemeen directeur, heeft echter nog een aantal niet betaalde facturen openstaan bij de club.

Belgische media beweren dat er de voorbijgaande jaren grote sportieve en financiële blunders gemaakt, die miljoenen zouden hebben gekost. Mocht Antwerp FC er niet in slagen de schulden bijtijds af te lossen, dan wordt de club overgeleverd aan de curator. De club kan dan opnieuw worden gekocht door een belangstellende.

Overnamegespreken werden al gevoerd met Decuyper, maar tot een definitieve overname is het nog niet gekomen. Daarvoor bleek een akkoord tussen Eddy Wauters noodzakelijk. Wauters, ooit voorzitter van Antwerp FC, is een belangrijke en tevens de grootste schuldeiser. Wauters vordert ruim vijf miljoen euro terug van de tweedeklasser, maar hij bereikte een akkoord met Decuyper.

Nieuwslek

"Dat akkoord is nu gesloten", zei Van Thillo, die de onderhandelingen voerde met Decuyper. "Al is de overname voorlopig nog niet rond. En dit nieuwslek zal de onderhandelingen niet makkelijker maken."

Het nieuwslek werd veroorzaakt door schuldeiser Wauters. "Ik keer wellicht terug als erevoorzitter", zei Wauters. "De nieuwe investeerders hebben me gevraagd of ik wil instappen in het nieuwe project en ik heb ja geantwoord. De huidige bestuurslui moeten mij bedanken. Zonder mijn akkoord had de club nooit een nieuwe licentie gekregen en was het failliet gegaan."

Antwerp FC is viervoudig landskampioen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl