Johannes Rydzek is blij na het behalen van de wereldtitel AFP

De Duitser Johannes Rydzek heeft bij de WK Noordse nummers in Falun de titel op de Noordse combinatie veroverd op de normale schans. De Italiaan Alessandro Pittin won zilver, Jason Lamy Chappuis brons.

Olympisch kampioen Eric Frenzel won met 99 meter het schansspringen. De Duitser mocht 0.21 eerder beginnen aan de 10 kilometer langlaufen (4x2,5 kilometer) dan zijn Japanse rivaal Yoshito Watabe en 0.25 voor de Franse titelverdediger Lamy Chappuis.

Bij het langlaufen kwamen al snel zeven man samen op kop en in de laatste ronde skieden Rydzek (vijfde na de schans op 0.31) en Pittin (veertiende op 1.16) weg bij de rest, waarna de Duitser kort voor de finish met een versnelling toesloeg.

Vogt pakt goud bij schansspringen

De Duitse Carina Vogt werd in Falun wereldkampioene bij het schansspringen op de normale schans. Vogt, olympisch kampioene, hield met sprongen over 91,5 en 92,0 m de Japanse Yuki Ito en de Oostenrijkse Daniela Stolz achter zich.

Stolz, leidster in de wereldbeker, ging na de eerste sprong nog aan kop, maar na een teleurstellende tweede sprong moest ze met brons genoegen nemen.

De Japanse Sara Takanashi kon de hoge verwachtingen opnieuw niet waarmaken. Ze won twee keer de wereldbeker en bij de Winterspelen in Sotsji was de toen pas 17-jarige Takanashi de grote favoriete. In Zweden bleef ze, net als vorig jaar in Rusland, steken op de vierde plaats.

STER reclame