De demonstratie bij het gerechtsgebouw. De familie van Helmin Wiels vindt dat het OM faalt bij het opsporen van de opdrachtgevers.
NOS Nieuws

Weer levenslang voor moordenaar Wiels, twee verdachten weer vrijuit

De moordenaar van de Curaçaose politicus Helmin Wiels heeft ook in hoger beroep levenslang gekregen. De 37-jarige Elvis 'Monster' K. is ook schuldig aan twee andere moorden. Die pleegde hij in opdracht van de drugsbende No Limit Soldiers (NLS) uit de wijk Koraal Specht. De rechter rekent het K. daarbij ook aan dat hij geen spijt heeft getoond en niet wil meewerken aan een psychiatrisch onderzoek.

Twee andere verdachten, Carlos P. (32) en Dangelo D. (27) zijn opnieuw vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dat wekte woede en tranen bij de familie en vrienden van Wiels. Een broer demonstreerde voorafgaand aan de zitting 24 uur voor het gerechtsgebouw tegen het OM. Hij zegt dat het OM faalt, omdat de opdrachtgevers voor de moord nog altijd niet zijn gevonden.

Tegen een vierde verdachte, Burney 'Nini' F., loopt nog een onderzoek. Zijn zaak werd in augustus vorig jaar aangehouden, omdat het OM meer tijd vroeg om zijn rol in de moord te onderzoeken. F. wordt gezien als het brein achter de uitvoering van de moord op Wiels en als schakel tussen de NLS en de opdrachtgevers.

Marie Pampoen

Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. In verband met de moord werden een voormalige minister van Financiën en een loterijkoning aangehouden, maar later weer vrijgelaten.

K. zit gevangen in Nederland, in de penitentiaire inrichting Vught, omdat het OM zijn veiligheid op Curaçao niet kan garanderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl