Adnane Tighadouini scoorde twee keer

NAC op pure wilskracht langs Cambuur

NAC Breda heeft in de survivaltocht op weg naar handhaving in de eredivisie een eerste stap gezet. Na een zwak begin wist de ploeg van Robert Maaskant zich te vermannen en werd SC Cambuur op wilskracht met 2-1 verslagen. Het was voor de Brabanders de eerste zege sinds 6 december. Ook toen was Cambuur de tegenstander.

De bezoekers waren aanvankelijk de baas op het veld. Met geduldig en verzorgd spel voetbalden de Friezen zich soepel onder de druk uit die NAC probeerde te zetten. De thuisploeg oogde gespannen en had geen rust in het spel. Tegenhouden lukte nog wel, maar in de opbouw was de ploeg slordig. Het balbezit was steevast geen lang leven beschoren.

Toch kreeg NAC de eerste grote kans. Mats Seuntjens kreeg de bal op rechts in de kluts mee en schoot uit een lastige hoek net voorlangs. Aan de overkant van het veld moest Jelle ten Rouwelaar zich strekken bij een schot van verdediger Etiënne Reijnen die steeds ongestoord over de as van het veld kon opstomen.

NAC Breda viert feest na de overwinning op SC Cambuur
    Vreugde en opluchting bij Jelle ten Rouwelaar
    De spelers van Cambuur druipen teleurgesteld af
  • ANP Pro Shots
    SC Cambuur speler Vytautas Andriuskevicius (l) kijkt naar NAC Breda speler Adnane Tighadouini (r).

Op de paal

Gaandeweg de eerste helft wist NAC zich iets te bevrijden van de druk en kwam het meer aan voetballen toe. Dat leidde vlak voor rust tot een prima schot van Joeri de Kamps die Leonard Nienhuis dwong tot een redding. Cambuur liet aanvallend lange tijd weinig meer zien, maar ging toch nog bijna met een voorsprong rusten. In de extra tijd van de eerste helft kopte Bartholomew Ogbeche uit een hoekschop op de paal.

NAC werkte zich in de jacht op een doelpunt na rust het schompes en kreeg na 64 minuten loon naar werken. De Kamps veroverde de bal met een prima tackle, waarna Seuntjens Tighadouini vond. Die schoof de bal beheerst binnen. Wat volgde, was nog een angstig halfuurtje voor de Bredanaars. Cambuur gooide het tempo iets omhoog en was een paar keer heel dicht bij de gelijkmaker.

In de slotfase namen de Friezen alle risico's. Achterin werd de poort wijd opengezet, maar Ruben Ligeon vergat ervan te profiteren. Tighadouini deed het even later beter. Hij kapte in de counter de leeggespeelde Reijnen uit en schoof de bal opnieuw beheerst in de verre hoek. Ogbeches aansluitingstreffer, in de extra tijd, kwam voor Cambuur te laat.