NOS Voetbal

Tomasson wil weer aan de bak

Het kriebelt weer bij Tomasson

Na zijn ontslag bij Roda JC bleef het stil rond Jon Dahl Tomasson. De Deen, oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en AC Milan, kreeg geen aanbiedingen. Om de tijd nuttig te besteden volgde hij cursussen en bezocht hij veel duels in de eredivisie.

Over zijn vertrek bij Roda, dat hij niet voor degradatie wist te behoeden, is hij duidelijk. "Er werd schoon schip gemaakt na de degradatie, iedereen vloog er uit." Inmiddels kriebelt het wel weer bij hem. "Mijn ambitie is om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan, het liefst in Nederland."

Hij weet dat de banen niet voor het oprapen liggen en is dan ook tevreden met een functie op het tweede plan. "Ik kan me ook wel schikken in de rol van assistent, maar dan wel bij een goede trainer. Een trainer van wie ik nog iets zou kunnen leren." Op namen gaat hij, met een glimlach op het gezicht, niet in.

Oud-werkgevers

Met Feyenoord-Excelsior op het programma gaat Tomasson voor de tweede keer kijken bij twee voormalig werkgevers. Welke club zijn voorkeur heeft? "Mijn sympathie ligt bij Feyenoord. Excelsior is een hele fijne club met warme mensen, maar mijn hart ligt bij Feyenoord."

"Ik ben wezen kijken bij Excelsior-Feyenoord en Feyenoord was toen de bovenliggende partij." Dat zegt volgens de oud-speler van Feyenoord niets, want "Excelsior doet het in uitwedstrijden goed. Ze hebben zeven keer verloren. Feyenoord maar één keer minder."

  • Pro Shots
    De zegetocht van Jon Dahl Tomasson in Nederland begon bij sc Heerenveen
  • Pro Shots
    Bij Feyenoord was Jon Dahl Tomasson een drijvende kracht
  • AFP
    Ook AC Milan was een van zijn werkgevers
  • Pro Shots
    Jon Dahl Tomasson begon zijn trainerscarrière bij Excelsior
  • Pro Shots
    Bij Roda JC was het kommer en kwel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl