Flyer voor het benefietgala in Utrecht
NOS Nieuws

Kamer wil opheldering over moslimbijeenkomst Utrecht

VVD, CDA en ChristenUnie willen opheldering van het kabinet over een benefietgala op 1 maart in Utrecht, waar onder anderen de omstreden sjeik Assim Al-Hakeem zal spreken. CDA'er Omtzigt en ChristenUnie-Kamerlid Segers willen van de ministers Koenders en Opstelten weten of er visa zijn verstrekt voor de buitenlandse gasten en of er voldoende screening is geweest.

Volgens de Kamerleden is de bijeenkomst in Utrecht vergelijkbaar met die in Rijswijk op 8 maart. Daar zouden zeven imams spreken. Drie van hen hadden al een visum voor Nederland, maar deze visa werden deze week ingetrokken na onderzoek door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Fundamentalist

Assim al-Hakeem komt uit Saudi-Arabië. Hij staat bekend als een fundamentalist die vindt dat christenen en joden moeten worden gedood als ze de profeet Mohammed beledigen.

Een van de andere sprekers is de Nederlandse moslim Abdul-Jabbar van der Ven. Hij veroorzaakte ophef met zijn uitspraak dat hij niet zou rouwen als Geert Wilders zou overlijden. Hij zei eerder de Taliban te zien als de vertegenwoordiger van de islam.

Het benefietgala in Utrecht is georganiseerd door de hulporganisatie World Wide Relief in Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl